Yes, äntligen har dem kommit!

Jaha, nu äntligen efter en lång väntan så har bilderna från Björn Axéns catwalk kommit
Jag publicerar dem direkt :)





















Lördag









kalla händer, varmt hjärta.











bästa kvällen på länge, bästa flytet UPP ME´AN

It sucks to be you, alla bangare! igår var nog den bästa helgen jag varit med om period. Jag vet inte ens var jag ska börja, men så här var det i alla fall. Eftersom att det absolut inte var en enda 18+ åring på min telefonlista som hade lust, orkade eller kunde följa med mig till Harry B James (Bandit festen) igår för att se min polare Peter spela så vart jag lite nere, att ingen verkligen har lust att ställa upp på mig när jag för någon skull föreslår något. Men hur som hälst så hittade jag i alla fall någon som var villig att träffas, Angelica från min skola. Hon hade ingenting för sig och var rastlös så hon kom hem till mig så käkade vi och förade lite. Klockan blev runt halv 11 och det var dags att röra sig till Harrys, Peter skulle inte börja spela förens vid halv 12. Och det är nu min dag bara blir bättre och bättre, jag tror inte att jag haft så mkt TUR i hela mitt liv. Angelica är nog "my lucky charm". Vi ställde oss i kön, som absolut inte rörde på sig. De släppte inte in folk för det var för mkt folk där inne, de släppte på när folk gick ut. Då ser jag Stefan där inne i rökrutan med sin rullstolsbundna polare Viktor, och jag går fram och snackar lite, berättade att vi inte kom in och att våran kompis precis ska spela. Då säger Stefan att han känner en av vakterna och jag verkligen ber på mina bara knän om han kunde fråga om vi kunde få komma in, Stefan var lite osäker först för han hade stört honom jätte mkt redan, men han polare Viktor övertala honom så Stefan gick fram och pratade med honom, Och han fixade in oss! så sjukt lätt, han bara pekade på mig och Angelica så kom vi in. Och precis till när peter började spela. De var svin duktiga och nästan alla i publiken djublar och skriker efter dem, när Bandit Peter kommer upp på scenen och ska presentera dem så skriker alla "en gång till, en gång till" så högt att han inte kan prata. Men sen blir allt tyst och det är en Jury som ska tala, Bollnäs Martin säger att Peter är som den nya Christian Lindskog, sångaren i Blindside och att de var "jävligt bra" och att de kommer att komma långt. Efter lite mer snack så går dem av scenen och jag går på toa med Ancelica, för pissnödiga var vi. När vi är klara så träffar jag Peters brorsa, så vi börjar snacka lite om musiken och så, och när vi kommer ut så står Peter där  och vi samlas runt honom och ger han beröm och frågade hur det var osv. Peter sade att det var hans bästa spelning någonsin. Vilket jag kan tänka mig, det är inte varge dag man får spela för Bandit.

Okej bästa händelsen nummer två:
När vi bestämmer oss för att lämna Peter så träffar jag Viktor där inne igen, och vi pratar lite och han berättar att Anders Fridén från In Flames är där, och jag kollar upp och där står han. Jag och Angelica går fram till Andres och börjar små prata i vimmlet och den höga musiken, riktigt trevlig kille altså. Han hade någon polare eller något med sig som jag också snackade med. Jag frågade om det händer ofta att folk kommer fram och snackar med honom så här. Han skrattade och sade att Andres inte fattar att de är så stora här i Sverige och att han bara uppskattar när folk kommer fram, för det är då han känner sig stor och känd. haha. Så sköna killar, jag fick en bild med honom också. jag lägger upp den här snart. Tyvärr ser jag ut som något retard på bilden. Viktor fick också träffa honom och Anders var jätte snäll mot honom, de prata rätt länge. Viktor  älskade In Flames tydligen, men sen lät vi han vara och man såg att alla var samlade runt omkrng en för alla ville gå fram. Men jag och Angelica vad fett med först! Sen visade jag bilden för Viktor och han vart rätt ledsen för han inte hade en kameramobil, så han bad mig att ta en bild med min mobil så skulle jag skicka den till honom. Det här var efter vi sagt hejdå till Anders och han hade fösvunnit. Men jag sade att jag skulle leta rätt på honom åt Viktor. Så gick runt och letade men hittade han rätt snabbt. Jag gick fram och bad om ursäkt för att jag kommer och stör honom hela tiden, han sade att det var lungt och jag sade som det var att Viktor ville vara med på bild. Han ställde gärna upp. Och det var så jävla häftigt när man gick med honom över baren, alla såg att det var Anders och alla ställde sig upp från borden och bara kollade. Men han gick med mig! sån häftig kännsla. kanske överdriver lite, men det kändes faktiskt så, stört vare. Men sen fick viktor sin bild och jag tog hans mail och ska skicka den nu. Vi sade hejdå till Anders igen och sen kramade vi om Viktor för vi var tvugna att dra vidare till nästa ställe

Tur händelse nummer tre:
Jag och Angelca skulle möta upp Vanessa och hennes polare på Metro vid Skanstull. Vi trode att det var gratis inträde av någon anledning, vilket det så klart inte var och vi hade spenderat våra sista pengar på Harrys. Kassörskan säger att det kostade 100 spänn, och ingen av oss hade de pengarna så vi gick ut och pratade med Vanessa. Hon sade att vi skulle planka in. Vilket vi också gjorde. Vi gick bort en bit, sen kom det en kille med en hund som skulle in i porten precis bredvid rökrutan, så Angelica smiter in där och jag kommer efter. Vanessa och en massa andra turkkillar står och täcker oss, Angelica kommer in smidigt och fint men när jag ska in så kollar alltid vakerna, men jag smiter in lite diskret ändå, och PRECIS då kommer det en kvinnlig vakt gående mot oss och jag tänker "nej, nej, nej nu äre kört". Vakten kollar lite konstigt på oss och drar in staketet som tukarna hade dragit ut, och när hon gör det så låtsas ena turken få allt på foten och får ont så vakten tappar koncentrationen och frågar hur det var med honom och då går jag och Anelica in på krogen lite diskret, så vi kom in gratis. hahaha, så värt. Väl där inne så delade jag och Angelica på en öl för det var allt vi hade råd med, haha. Men som tur är så "hittar" vi lite öl lite här och där. folk som var ute och rökte fick inte gå ut med sin dricka så det stod ett bord vid ingånen full med gratis dricka, haha. Där inne träffade vi på Crippa och hans band. Så jag satte mig med dem och pratade om banden och festivaler och skit. Sen stängde dem vid kvart över tre och alla drog hem, Angelica hade snackat med en polare Christoffer som skulle käka på donken så vi drog till Slussen och mötte honom. jätte trevlig kille, en liten gamer nörd så vi pratade om lite spel och filmer. Sen åkte de vidare och jag gick av vid Hötorget för att gå hem. fet värd kväll.





sammanfattning

Phu, ja-ha-a du! Nu har man jobbat som en liten blå dåre, snacka om att gå från 0 till 100 bara sådär.
Blev som sagt erbjuden ett jobb, och fick jobba redan dagen efter. I Onsdags och idag.
kan ju säga som så, jag började 09.00 och har slutar 18.00 varge dag, två dagar i rad nu. Första dagen var det värsta jag varit med om. Så mycket slit och slavgöra, men det har gett resultat.

förta dagen kom jag dit vid 09.00, lite tidigare. Det första jag fick göra var att lasta ur deras bil fylld med blommor, vinlådor, U-jord, och sådana där kulor som man brukar ha i plantor ibland. Det var rätt mycket,  vinet och jorden vägde rätt mkt. Sedan var jobbet att planera blommor på deras bakgård (vilket jag har gjort för deras visning som de ska ha på fredag 19/9). Fick tömma och slänga gamla blommor, lägga i massa "jordkulor" och jord, planera ner blomman, lägga på ett till lager jord så att rötterna på blomman täcktes och sedan lite mer "jordkulor" på ytan. Tycker jag gjorde ett bra jobb för att vara första gången någonsin att plantera blommor. Just det, jag glömde bort att säga att det var åtta stycken längder jag skulle planera. 3-4 blommor i varge längd. tog ett tag. När jag var klar med det fick jag sopa upp allt jag spillt, jord and what so ever. Tills jag fick veta att hela bakgården skulle sopas, tog också ett tag. fick sopa upp i påsar, som gick sönder så fick sopa upp allt igen. Sen fick jag ta fram och ta bort möbler, moblera dem och tvätta dem. TVÄTTA DEM, med trasa, en hink vatten, diskhanskar och rengörningsmedel. Sen fick jag spruta på dem (ha-ha jag vet vad du tänker) med vattenslang. till och med fönsterkarmarna fick jag tvätta. Vika och kasta massa kartonger i grovsoprum, göra rent marken med vattenslangen igen och tvätta någon sjukt stor vas med massa hål i och sen slänga mer kartonger. allt detta tog 9h minus 50 min lunch.

Torsdag:
mycker mer chill, men hade träningsverk i armarna och ryggen gör fortfarande ont från igår, men inte alls lika jobbig arbetsdag. Jag fick sätta upp en massa böcker till visningen på ett litet bord till kunderna, plasta in massa lampor med "plopp plast" och planera de sista blommorna. Lunch. göra rent efter mig från plantaget, mer saker att plasta in, plocka upp lampor ur kartonger och montera upp dem, gå ner med saker i deras källare, damsuga, flytta saker runt i (inne)rummet. ganska mycket småsaker. Men det var rätt chill. är bara helt slut i benen, stått hela dagen.

Men nu är det slut på jobb för ett tag. De skulle höra av sig om det skulle komma upp mer jobb i framtiden, så det är bara deltid, de ringer när de behöver hjälp. Som en springpojke. Men nu ska jag skicka ett mail till Linda om mina uppgifter så jag kan få min lön! :D (om 1½ månad)

Hejjsansvejan!

Äntligen!!

WOHO! Jag vill bara skrika av lycka, jag känner mig inte som något misslyckat jävla freak längre. Jag har ÄNTLIGEN lyckats skaffa mig ett jobb! även fast det bara är ett deltidsjobb med mycket slit för inte så mkt pengar, men det är i alla fall något.

Det är något slags vaktmästarjobb (enligt Joel) hos ett företag som heter Dahl Agenturer och imorgon ska jag packa upp lampor ur kartonger och plantera massa blommor i en trädgård. Jag börjar klockan 09.00 och vet inte hur länge jag jobbar.
Men det är som sagt något. Joel, min kära "halv bror" har en polare som heter Pär som brukar jobba för dem, och de sade att de behövde extra hjälp nu under hösten, så jag fick ett nummer av honom och ringde dit och en snäll tant (kvinna?) svarade, tror hon hette Linda. Inte för att det spelar någon roll men.

jaha, så idag blire att lägga sig i tid. Jag hoppas att det är något som jag kan klara av. Det kan tydligen dyka upp jobb där man måste lyfta möbler och hålla på och jag är inte gjort för sånt.

Dahl Agenturer, woho!




after-work klippning

Så nu har det gått två dagar sedan catwalken, och det var dags för tillbaka förvandlingen. Jag var förbi Björnb Axén åter igen, och jag tror att jag börjar bli en riktigt schysst stamkund hos dem. Och det är ingenting man mår dåligt utav!
Det blev återfärgning, tillbaka till det bruna från det blåa och en fixning utav luggen. De skar ur lite av håret så det blev mer en snélugg liknande frisyr. Forfarande rätt lik den jag hade innan, men jag tycker att det vart mycket snyggare. Egentligen så ville jag ha en ännu kortare frisyr, en liknande frisyr som Josh Beech har. En fotomodel som fotat för H&M, Cheap monday och en massa andra kända märken. Om ni har tid så googla på "Josh Beech". Men om jag ska fortsätta att göra modelljobb så kommer de behöva lite hår att jobba med, så de ville bara fixa min lugg lite. Men det vart som sagt rätt schysst.








Modevisningen!

Jag vet inte om vad man ska säga, men äntligen är allting över. Det var verkligen jätteroligt allt i hop, men det känns ändå lite skönt att veta att det är över. Dagen började med att klockan ringde och väckte mig klocan 07.00, steg upp och rusade in i duschen. Dels för att göra ett försök att vakna upp till liv, och dels för att jag var tvungen att tvätta håret innan showen.

I duschen rann det ner blå färg överallt, men färgen satt kvar efteråt ändå. Jag behövde inte fixa håret på något sätt, vilket var skönt. Så jag hade en extra tid på mig att klä på mig och äta frukost. Väl där så upptäckte jag att jag var först. Verkligen först. Inte ens moderådet och dess personal hade anlänt. Efter en liten stunds väntan dök Johanna upp. En av de andra hårmodellerna, och vi chattade lite tills de andra modellerna också kom. När dem såg att en grupp ungdommar stod i ett klump och pratade kom moderådet äntligen fram och ledde ner oss till våra louger där vi skulle bli sminkade, påklädda, och fixade i håret. Vi fick vara där nere i fem timmar innan showen, från 09.00 till 14.30 ungefär. Christian (min frisör) kom runt 10-11 kanske, och hade med sig sin dator, full med film så vi hade något att göra. Jag var svin trött och höll på att somna till filmen, men vaknade till när Christian skulle kolla på mitt hår. Maten var jätte god också, vi blev bjudna på maten inne på Rival's där allting var, i deras restaurant. Jag tog en Ceasar sallad med kyckling bröst, och det var nog den godaste salladen jag ätit tror jag. Sedan var det dags för min sminkning och klädprovning. Jag kommer inte att orka berätta om alla kläder, men jag kommer att ladda upp bilder så fort jag får tag i dem. det kan dock ta lite tid, men dem kommer! Alla andra vart jätte stiliga med konstiga frisyrer och kläder. Men det var trevligt och man har redan fått lite nya vänner, även om jag inte vet om jag kommer träffa dem igen och ingen tog någons nummer.

På väg upp på scenen var nervösiteten i fullrulle, men ändå på ett lugnande sätt. Vi hade ju tränat på stegen lite innan. Men tankarna om att snubbla på vägen, att klanta sig med blicken, att börja skratta. Små saker, som ändå gör en nervös, och sedan var det min tur, gående mot plattån, inte alls lång, känndes som en mil men jag tog mig samma, sträckte på mig, in med magen och fram med bröstet, kaxiga steg. Ja allt det där, ni vet. Jag kommer upp på plattån, stannar ser ut mot publiken, posar i några sekunder, vänder bort blicken, går vidare, stannar. Samma igen, titta mot publiken, utan att röra en min, göra sin pose i några sekunder, gå tillbaka och stanna igen, för att sedan kliva av. Nästa går upp.
Halva showen är över, nu är det bara finalen kvar tänkte jag. Alla blir klara med sitt, och nu finalen - alla går upp på plattån tillsammans, med samma princip gå upp på plattån gå efter första modellen och sedan stanna, posa och stå kvar. Christian kommer ut för att presentera oss och våra frisyrer. Han berättar om hur han gjort frisyrerna och hur han har tänkt, skämtar lite om vissa och publiken skrattar. Publiken var bra och avslappnad, för mig känndes det tvärt om. Det gäller att inte röra en endaste min, även om man vill. Christian förklarade om det blåa jag har i håret och säger sedan "som en klick måsbajs man fått på hjäsan, fast i blått". Alla skrattar och jag viste inte om jag skulle ta den som en förolempning eller som ett roligt skämt för att få bättre stämning. Jag ville i alla fall skratta, men skärpte mig för att inte röra en min. Allt gick bra, alla gick av scenen och allting var över. Bara en sak kvar. Fotografering i lougen för granskning av kläder och hår.

Allt gick jätte bra och vi alla fick en "goodiebag" med massa produkter i. Shampoo, Balsan, hårgelé, hårspray och saltvatten spray. Det är rätt bra grejer också. Björn Axéns egna grejer. Nu gäller det bara att låta mitt hår växa ut så jag kan börja använda allt. Det var en riktigt bra dag, och jag var helt slut när jag kom hem. Jag gick och lade mig vid 23.00 och sov fram till 12.00 på dagen. Skönt, idag blir det nog också att läga sig tidigt för imorgon har jag en ny tid bokad hos Björn Axén. Denna gång blir det färgning, tillbaka till min vanliga hårfärg, och en liten klippning.

Tack för att ni orkade läsa det här!
Simon


Blått hår!?

Idag var man förbi Björn Axén igen då, klockan 11.00 ringer klockan och det är dags att stiga upp. En vidrig tid om man gått och lagt sig vid 3 - halv 4 tiden. Men det var bara att ta sig i kragen och bege sig upp ur sängen. Jag tog en seg frukost med tidningen på bordet och ett glas oboy i ena handen. Det är rätt mycket som händer där ute i världen. Är det inte presidentval så är det orkaner som närmar sig USA's kuster. Hur som helst så släppte jag det där och drog mig mot salongen. Väl där, så sätter jag mig och väntar på att Christian ska ta emot mig, och prick halv kom han fram och ledde mig fram till stolen. Det vart tydligt att det inte skulle bli han som skulle färga mitt hår, han presenterade mig för Petra och diskuterade hur han ville ha mitt hår. Det hela gick bra och Petra var minst lika trevlig som Christian. När de väl börjat sätta färg och folie i mitt hår var det mesta detsamma, förutom att jag gick sätta mig under en såndär stor värme sak för första gången. Det var rätt varmt och skönt där under, där jag fick sitta i ungefär en kvart tillsammans med mina modemagazin. Bara blekningen gick väl på en 20-25 minuter, så jag fick vara där ett tag. Men jag hade inga problem med det. Det var faktiskt rätt trevligt, och kaffe bjöd de på också (som jag börjat dricka mer och mer under denna vecka).
Jag frågade om de andra modellerna hur de skulle bli klippta, men Petra kunde inte riktigt svara på det sådär på rakarm. Fram mot 14 tiden var jag klar, och då hade Petra klippt bort det konstiga håret som stack ut på sidorna av luggen också, så nu ser jag lite bättre ut än förut. Resultatet: raklugg med nyanser av blått uppe vid virveln. Vet inte riktigt vad man ska säga, men jag vart rätt nöjd faktsikt. Mycket bättre än vad jag hade trott från början och luggen ser bättre ut. Vi fixade till och med en ny tid till mig för "eftermixning" av catwalken, då jag ska färga tillbaka det bruna till mitt hår och kanske skära lite i luggen så den hamnar som en snélugg.

Till dess, ha det bra!








RSS 2.0